Hoe zou je jezelf omschrijven?
Een rustig, dromerig persoon, die altijd graag bezig is. En als ik stil staat gaat mijn hoofd door. Het liefst heb ik overal een tekenblok bij me, zodat ik alles wat ik ziet en wat er in me opkomt kan tekenen. Ik hoef niet zonodig op de voorgrond, laat mij maar lekker mijn gang gaan achter de schermen. Wandelen door de natuur. Schilderen achter mijn schildersezel, heerlijk! Sociaal zijn, kost mij veel energie. Laat mij maar spreken via mijn werk en andere mensen daarmee blij maken. Ik omring mezelf graag met dieren en ik vind het altijd heel leuk om ze beter te leren kennen!  Ik schilder op eigen wijze en volledig autodidact, daardoor ontwikkel ik mijn eigenstijl en dat vind ik geweldig. 

'Ik hoef niet zonodig op de voorgrond, laat mij maar lekker mijn gang gaan achter de schermen.'

Op welk punt in je leven kwam je erachter, 
dat je iets met je creativiteit wilde gaan doen?

Het zat eigenlijk altijd al in me, als ik terug denk zie ik mezelf tekenen. Als kinderen aan het buitenspelen waren, was ik aan het tekenen. Ook op school, in de klas...Vaak kreeg ik in de klas van mijn klasgenoten de vraag of ik wat voor hun wilde tekenen of de opdracht voor hun wilde maken... op creatief gebied wisten ze mij altijd wel te vinden. In de loop van de jaren stapelde mijn tekeningen op en belandde allemaal in een map, ik vond dat jammer, want ik wilde er meer mee doen! De liefde die ik heb voor dieren wil ik overbrengen aan andere mensen, dat ze ook die trouwe ogen zien, die zachtaardige blik, dat ondeugende onschuldige bekkie, of die waakse houding....allemaal een eigen karakter. Met dat beeld in mijn hoofd, heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en ben ik een begin gaan maken op doek en dat pakte goed uit! Ik kreeg zoveel leuke, enthousiaste reacties en opdrachten. Nu kan ik eindelijk doen wat ik het liefste doe, de dieren en de natuur laten zien door mijn ogen en schilderen met mijn hart. En dat naar buiten brengen onder de mensen! 

'Nu kan ik eindelijk doen wat ik het liefste doe, de dieren en de natuur laten zien door mijn ogen en schilderen met mijn hart.'

Wat wilde je worden toen je een kind was?
Dat waren verschillende dingen... maar het had altijd te maken met het opzetten van een eigen winkel en werken met mijn handen. Iets met mijn handen maken, creatief bezig zijn, nieuwe dingen verzinnen..
Mijn liefde voor dieren is vanouds, ik ben opgegroeid met dieren en daar ben ik erg dankbaar voor! Hun liefde naar de mens is altijd zo trouw, kwetsbaar en puur.. dat is mooi om te zien en mee te maken. Wij als mensen kunnen daar nog een hoop van leren. Zo dacht ik vaak aan een beroep wat met dieren te maken had, maar ook bloemiste ging door mijn hoofd, iets moois verzinnen, maken en daarin door groeien..
Want de natuur spreekt mij erg aan,  alles is uniek en je raakt niet uitgekeken! Geef je ogen is goed de kost dan zie je zulke mooie details, waar je al snel aan voorbij zou lopen.
Een beroep kiezen vond ik erg belangrijk, want ik wilde een beroep wat ik super leuk vond, waarin ik mijn  passie kwijt kon, zodat elke dag een feestje zou zijn om je werk weer te kunnen uitvoeren. Wat ik van te voren nooit gedacht had, maar wel van droomde, is dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Elk puzzel stukje viel op zijn plek! Ik werk met mijn handen, kan mijn creativiteit kwijt, kan dier en natuur verwerken in mijn schilderijen en dit alles doe ik met een hoop passie en liefde.


'Ik ben ook altijd al weg van dieren geweest, hun liefde naar de mens is altijd zo trouw, kwetsbaar en puur.. wij als mensen kunnen daar nog een hoop van leren.'

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen?
Alles heb ik mezelf aangeleerd, daardoor heb ik een eigen stijl gecreëerd en ontwikkeld.
Dat ik daar vooral mee door moet gaan, niet moet twijfelen en moet geloven in mezelf.


Welke voldoening haal je uit je werk?
Ik vind het heerlijk om te schilderen, ik doe het graag! Het is m'n passie. Ook is het elke keer weer een uitdaging, om een pracht stuk, met een natuurgetrouw eindresultaat, neer te zetten. Bij elk nieuw doek leg ik de lat voor mezelf hoog, het moet perfect. Tot nu toe word ik elke keer weer, heel blij en gelukkig van het resultaat en dat voelt goed!  Als ik in opdracht een huisdier schilder en mensen emotioneel zie reageren van het uiteindelijke schilderij dan is dat voor mij een compliment, dan weet ik dat ik het goed heb gedaan. 

'Bij elk nieuw doek leg ik de lat voor mezelf hoog, het moet perfect.'


Instagram: atelier_by_jeanien

 

© 2017 - 2024 WONEN & ATELIER by Jeanien | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel